Přeskočit na obsah
Domů » ŠKOLENÍ: HYGIENICKÝ DESIGN ČÁST 1 – ČIŠTĚNÍ A HYGIENA VÝROBNÍCH LINEK

ŠKOLENÍ: HYGIENICKÝ DESIGN ČÁST 1 – ČIŠTĚNÍ A HYGIENA VÝROBNÍCH LINEK

Hygienický design - Čištění a hygiena výrobních linek Školení

ŠKOLENÍ: "HYGIENICKÝ DESIGN ČÁST 1 – čištění a hygiena výrobních linek"

 

Hygienicky navržená technologická linka je základem účinných a nákladově efektivních čisticích procesů a jednou z podmínek pro výrobu bezpečných, vysoce kvalitních produktů. Návrh strojů a výrobních linek, implementace změn na již fungujících výrobních linkách by měly brát v úvahu zásady hygienického designu zařízení – pak investice a probíhající projekty nebudou zdrojem nových hrozeb pro hygienu výrobního procesu.

Účel školení

Díky představeným příkladům dobrých
a špatných konstrukčních řešení se účastníci školení dozví:

  • Jaké vlastnosti by měla mít zařízení na hygienických linkách a jaké na aseptických linkách;
  • Na jaké prvky zařízení je třeba věnovat zvláštní pozornost při nákupu
    a uvedení zařízení do provozu, validaci čištění linky;
  • Jak bezpečně oddělit linku obsahující produkt od linky obsahující čisticí prostředek;
  • Jak odebírat vzorky z uzavřených hygienických a aseptických instalací;
  • V kterých bodech odebírat mikrobiologické stěry;
  • Jak ověřit účinnost čištění, oplachování, dezinfekce linky.

Školení je doporučeno zejména:


  • Pracovníkům firem odpovědným za: návrh strojů a výrobních linek, výstavbu linky;
  • Pracovníkům investičních oddělení a inženýrům odpovědným za výběr a přejímku nových zařízení;
  • Pracovníkům posuzujícím návrhy změn;
  • Pracovníkům zapojeným do řešení kvalitativních problémů;
  • Pracovníkům oddělení kontroly kvality zapojeným do plánování validace čištění, provádění inspekcí účinnosti mytí.

Program školení

1. Úvod do hygienického designu

- Změna množství mikroorganismů během výrobního procesu;
- Mikrobiologická a chemická rizika spojená s nevhodnou hygienou konstrukce zařízení;
- Průvodce a organizace zabývající se tématem hygienického designu.










2. Hygienické požadavky na zařízení

- Rozdíl mezi hygienickými a aseptickými zařízeními;
- Konstrukční materiály:
· Ocel (druhy oceli a její koroze, pasivace, drsnost povrchu Ra);
· Elastomery (materiály používané v hygienických aplikacích, odolnost);
· Polymery/plasty (polymery používané v hygienických aplikacích, účinnost čištění polymerů);
- Spoje (vlastnosti hygienického spoje)
- Vyčnívající prvky;
- Spojovací prvky;
- Mrtvé prostory / mrtvé větve (častá místa výskytu, maximální přípustná délka hygienického "by-passu" zařízení)
- Odvodnění zařízení;
- Vnitřní hrany.

3. Mikrobiologické otázky

- Typy mikroorganismů a související rizika;
- Parametry ovlivňující rychlost růstu mikroorganismů;
- Biofilmy (mechanismus vzniku, způsoby prevence a odstranění).













4. Čištění a dezinfekce

- Parametry ovlivňující účinnost čištění a dezinfekce;
- Hygiena konstrukce a minimální parametry mytí;
- Charakteristika přípravků pro mytí a dezinfekci;
- Kde hledat informace, zda je dané zařízení aseptické/hygienické/vyžaduje ruční čištění.

5. Spoje

- Svařované spoje (metody hodnocení kvality svarů);
- Rozebíratelné spoje kov-kov;
-Těsnění;
- Hygienické a nehygienické typy spojů;
- Utěsnění pohyblivé hřídele ("parní bariéra", mechanické těsnění)


6. Čerpadla, nádrže

- Hygienické a nehygienické typy čerpadel;
- Konstrukce a prvky důležité při hodnocení čerpadla: vačkového, pístového, membránového, peristaltického, šnekového);
- Čisticí koule (typy, účinnost, důležité konstrukční vlastnosti);
- Prvky nádrže důležité při hygienickém hodnocení.

7. Ventily

- Prvky důležité při hodnocení ventilu;
- Hygienické a nehygienické typy ventilů (hadicový ventil, membránový, kulový, sedlový, klapkový);
- Bezpečné oddělení linky obsahující produkt a čisticí prostředek (systém se dvěma nebo třemi ventily, ventil typu mix-proof).

8. Měřicí přístroje

- Hygienická a nehygienická řešení pro měření teploty, tlaku, průtoku kapaliny, hladiny kapaliny, pH;
- Zásady instalace měřicích zařízení do linky.




9. Výměníky tepla

- Konstrukce a prvky důležité při hodnocení výměníků tepla (deskové, trubkové, škrabákové, DSI výměníky);
- Změna směru průtoku kapaliny
· Vyřazení produktu, který nebyl podroben odpovídajícímu tepelnému zpracování;
· Bezpečný návrat do výrobního režimu.


10. Vzorkování produktu

- Řešení pro hygienický a aseptický odběr vzorků produktu;
- Příklady "špatných" řešení pro odběr vzorků.

11. Testování hygienického stavu zařízení

- Zásady testování hygienického stavu zařízení;
- Základy validace čištění.

12. Úkoly pro
účastníky

- Výběr těsnicích materiálů;
- Hodnocení obchodní nabídky na nákup čerpadla


Osoba provádějící školení

Krzysztof Żarczyński

INŽENÝR PRO VALIDACI

Vzděláním potravinářský technolog se zkušenostmi se zajišťováním kvality a s validací 
ve výrobních podnicích potravinářského a farmaceutického průmyslu.

Klíčové informace o školení

Délka školení:

2 dny
(cca 7 hodin + cca 7 hodin)

Jazyk školení:

Angličtina
(pouze)

Adresáti školení:

Zajišťování jakosti, Kontrola kvality,
Technické oddělení / Inženýrské oddělení

Cena školení:

Online: 62200 Kč (1-20 lidí)
U vás: 80000 Kč (1-10 lidí); 91200 Kč (11-20 lidí)

CENÍK

Chcete rychle zjistit cenu našich služeb ?

V ceníku najdete:
– informace o službách, které poskytujeme
– ceny zkoušek

POŽÁDEJTE O PŘESNOU CENOVOU NABÍDKU

kvalifikace-validace.cz
Ing. Krzysztof Łukasz Żarczyński
Soukenická 877/9, 702 00 Ostrava
Česká republika
IČO: 21127620
DIČ: CZ686792785

Pracovní doba
Kontakt