ŠKOLENÍ: "HYGIENICKÝ DESIGN ČÁST 1 – čištění a hygiena výrobních linek"
Hygienicky navržená technologická linka je základem účinných a nákladově efektivních čisticích procesů a jednou z podmínek pro výrobu bezpečných, vysoce kvalitních produktů. Návrh strojů a výrobních linek, implementace změn na již fungujících výrobních linkách by měly brát v úvahu zásady hygienického designu zařízení – pak investice a probíhající projekty nebudou zdrojem nových hrozeb pro hygienu výrobního procesu.
Účel školení
Díky představeným příkladům dobrých
a špatných konstrukčních řešení se účastníci školení dozví:
- Jaké vlastnosti by měla mít zařízení na hygienických linkách a jaké na aseptických linkách;
- Na jaké prvky zařízení je třeba věnovat zvláštní pozornost při nákupu
a uvedení zařízení do provozu, validaci čištění linky; - Jak bezpečně oddělit linku obsahující produkt od linky obsahující čisticí prostředek;
- Jak odebírat vzorky z uzavřených hygienických a aseptických instalací;
- V kterých bodech odebírat mikrobiologické stěry;
- Jak ověřit účinnost čištění, oplachování, dezinfekce linky.
Školení je doporučeno zejména:
- Pracovníkům firem odpovědným za: návrh strojů a výrobních linek, výstavbu linky;
- Pracovníkům investičních oddělení a inženýrům odpovědným za výběr a přejímku nových zařízení;
- Pracovníkům posuzujícím návrhy změn;
- Pracovníkům zapojeným do řešení kvalitativních problémů;
- Pracovníkům oddělení kontroly kvality zapojeným do plánování validace čištění, provádění inspekcí účinnosti mytí.
Program školení
1. Úvod do hygienického designu
- Změna množství mikroorganismů během výrobního procesu;
- Mikrobiologická a chemická rizika spojená s nevhodnou hygienou konstrukce zařízení;
- Průvodce a organizace zabývající se tématem hygienického designu.
2. Hygienické požadavky na zařízení
- Rozdíl mezi hygienickými a aseptickými zařízeními;
- Konstrukční materiály:
· Ocel (druhy oceli a její koroze, pasivace, drsnost povrchu Ra);
· Elastomery (materiály používané v hygienických aplikacích, odolnost);
· Polymery/plasty (polymery používané v hygienických aplikacích,
účinnost čištění polymerů);
- Spoje (vlastnosti hygienického spoje)
- Vyčnívající prvky;
- Spojovací prvky;
- Mrtvé prostory / mrtvé větve (častá místa výskytu,
maximální přípustná délka hygienického "by-passu" zařízení)
- Odvodnění zařízení;
- Vnitřní hrany.
3. Mikrobiologické otázky
- Typy mikroorganismů a související rizika;
- Parametry ovlivňující rychlost růstu mikroorganismů;
- Biofilmy (mechanismus vzniku, způsoby prevence a odstranění).
4. Čištění a dezinfekce
- Parametry ovlivňující účinnost čištění a dezinfekce;
- Hygiena konstrukce a minimální parametry mytí;
- Charakteristika přípravků pro mytí a dezinfekci;
- Kde hledat informace, zda je dané zařízení aseptické/hygienické/vyžaduje ruční čištění.
5. Spoje
- Svařované spoje (metody hodnocení kvality svarů);
- Rozebíratelné spoje kov-kov;
-Těsnění;
- Hygienické a nehygienické typy spojů;
- Utěsnění pohyblivé hřídele ("parní bariéra", mechanické těsnění)
6. Čerpadla, nádrže
- Hygienické a nehygienické typy čerpadel;
- Konstrukce a prvky důležité při hodnocení čerpadla: vačkového, pístového, membránového, peristaltického, šnekového);
- Čisticí koule (typy, účinnost, důležité konstrukční vlastnosti);
- Prvky nádrže důležité při hygienickém hodnocení.
7. Ventily
- Prvky důležité při hodnocení ventilu;
- Hygienické a nehygienické typy ventilů (hadicový ventil, membránový, kulový, sedlový, klapkový);
- Bezpečné oddělení linky obsahující produkt a čisticí prostředek (systém se dvěma nebo třemi ventily, ventil typu mix-proof).
8. Měřicí přístroje
- Hygienická a nehygienická řešení pro měření teploty, tlaku, průtoku kapaliny, hladiny kapaliny, pH;
- Zásady instalace měřicích zařízení do linky.
9. Výměníky tepla
- Konstrukce a prvky důležité při hodnocení výměníků tepla (deskové, trubkové, škrabákové, DSI výměníky);
- Změna směru průtoku kapaliny
· Vyřazení produktu, který nebyl podroben odpovídajícímu tepelnému zpracování;
· Bezpečný návrat do výrobního režimu.
10. Vzorkování produktu
- Řešení pro hygienický a aseptický odběr vzorků produktu;
- Příklady "špatných" řešení pro odběr vzorků.
11. Testování hygienického stavu zařízení
- Zásady testování hygienického stavu zařízení;
- Základy validace čištění.
12. Úkoly pro
účastníky
- Výběr těsnicích materiálů;
- Hodnocení obchodní nabídky na nákup čerpadla
Osoba provádějící školení
Krzysztof Żarczyński
INŽENÝR PRO VALIDACI
Vzděláním potravinářský technolog se zkušenostmi se zajišťováním kvality a s validací
ve výrobních podnicích potravinářského a farmaceutického průmyslu.
Klíčové informace o školení
Délka školení:
2 dny
(cca 7 hodin + cca 7 hodin)
Jazyk školení:
Angličtina
(pouze)
Adresáti školení:
Zajišťování jakosti, Kontrola kvality,
Technické oddělení / Inženýrské oddělení
Cena školení:
Online: 62200 Kč (1-20 lidí)
U vás: 80000 Kč (1-10 lidí); 91200 Kč (11-20 lidí)
CENÍK
Chcete rychle zjistit cenu našich služeb ?
V ceníku najdete:
– informace o službách, které poskytujeme
– ceny zkoušek
POŽÁDEJTE O PŘESNOU CENOVOU NABÍDKU
kvalifikace-validace.cz
Ing. Krzysztof Łukasz Żarczyński
Soukenická 877/9, 702 00 Ostrava
Česká republika
IČO: 21127620
DIČ: CZ686792785
Kontakt
-
Email: info@kvalifikace-validace.cz
Telefon:
+420 735 359 289
(jazyk: čeština)
+420 735 359 545 (jazyk: angličtina, polština)